Wanneer is de beste tijd om de fotosessie te doen?

De beste periode is tussen de 32 en 36 weken omdat je buik dan mooi rond is. Wacht ook niet te lang want veel baby’s worden ook vroeg geboren. Als je de groei van de buik via de foto’s wilt laten zien, zijn meerdere fotosessies mogelijk tijdens je zwangerschap. Daarvoor kun je het beste zo snel mogelijk afspreken.

Mag mijn partner ook op de foto?

Zeker! Ik raad het je eigenlijk aan want zo heb je meer variatie en het is een speciaal moment voor jullie samen. Soms komt de partner alleen mee om te kijken maar gaat hij uiteindelijk toch op de foto, zonder spijt!

Wat neem ik mee?

Bij de bevestiging van je afspraak ontvang je een lijst met tips!

Hoe lang van tevoren moet ik een afspraak maken?

Als je op een specifieke datum of dag van de week wilt, kun je natuurlijk het beste zo snel mogelijk reserveren. Het aantal fotosessies per maand is beperkt. In principe is een maand van tevoren voldoende.

Wat is het verschil tussen een fotosessie van 1 en 1,5 uur?

Bij de fotosessie van 1 uur kies je voor één bepaalde achtergrond (meestal wit, grijs of zwart) en word je met 1 of 2 verschillende outfits gefotografeerd.
Bij de fotosessie van 1,5 uur kunnen we verschillende achtergronden en outfits gebruiken, foto’s maken met meer accesoires en meer combinaties maken met je partner en eventuele kinderen of andere familieleden.

Hoeveel foto's worden er gemaakt?

Het aantal foto’s is niet beperkt. Bij een fotosessie van 1 uur worden er vaak meer dan 100 foto’s gemaakt. Het belangrijkste is namelijk om het juiste moment te pakken of de juiste pose met de beste belichting te bepalen. Op deze manier kun je uiteindelijk kiezen uit een gevarieerd aantal foto’s van goede kwaliteit.

Wat als ik een zwangerschapssessie boek en de baby wordt eerder geboren?

Het is eigenlijk nog nooit voorgekomen, maar mocht het zo zijn dan zou je de sessie kunnen vervangen voor een newborn- of babyreportage.

Ik wil niet met een blote buik op de foto. Is dat een probleem?

Natuurlijk niet. De fotosessie wordt gemaakt op de manier die jij het prettigst vindt. Neem verschillende bovenstukjes mee en het liefst eentje die strak zit zodat de vorm van je buik goed te zien is.

Ik wil mijn foto's privé houden. Kunnen andere mensen mijn foto's zien?

Om het overzicht van de foto’s en je slideshow te zien, kan ik van tevoren een wachtwoord instellen. Met dit wachtwoord kunnen de foto’s alleen gezien worden door de mensen aan wie je de code geeft.

Kan ik visagie aanvragen?

Ja. Geef dat ook meteen aan bij je reservering zodat we de afspraak samen met de visagiste kunnen inplannen en dat we daar ook rekening mee houden met de lengte van je fotosessie.

Kun je ook een pakket op maat samenstellen?

Ja. Er zijn al bepaalde pakketten samengesteld maar als je andere wensen hebt, kan ik die natuurlijk voor je inwilligen. Als je vóór de fotosessie je eigen pakket hebt samengesteld en betaald, is het voordeliger.

Kan ik bij de studio pinnen?

Nee, dat is niet mogelijk. Bovendien moet de fotosessie tenminste 2 dagen vóór de afspraak betaald zijn.

Ik heb mijn foto's op korte termijn nodig. Kun je ze met spoed behandelen?

In principe krijg je binnen 2 weken na de fotosessie een overzicht van je foto’s online te zien. Als je de foto’s eerder nodig hebt, laat het me weten dan kan ik er rekening mee houden. We kunnen eventueel aan het einde van de fotosessie de foto’s al meteen bekijken zodat je je selectie al ter plekke maakt. Indien nodig kun je afdrukken of digitale bestanden op de dag zelf ontvangen. Vraag naar de meerprijs.
De levertijd van de meeste producten is 1-3 werkdagen.

Kan ik zelf bepalen welke foto's op de slideshow komen en de muziek?

In principe wordt de slideshow door de fotograaf samengesteld. Het is wel mogelijk tegen een meerprijs.

Worden de foto's altijd door Perla gemaakt?

Ja. In geval van ziekte of verhindering van de fotograaf wordt de afspraak verzet. De fotograaf is niet verantwoordelijk voor eventuele kosten of “schade” die de klant heeft gemaakt of geleden.

Voor het fotograferen van een evenement dat niet verzet kan worden, kan de fotograaf aanbieden om (indien mogelijk) de foto’s te laten maken door een vertrouwde collega.